Uitleg van de

 puzzelpagina  van  Arjen Miedema 

 

Vraagje aan de regelmatig bezoekende puzzelaar: Welke puzzels kunnen weg en wat moet er voor in de plaats komen?  Er zijn nu weer nieuwe bijgeplaatst en over een tijdje komen er weer andere, maar dan moeten er wel weer een paar weg, die nooit gedaan worden. Ik heb geen idee welke dat zijn.

Antwoord graag aan Arjen Miedema

Puzzelen is een prachtige bezigheid, maar op de PC zitten er toch een paar beperkingen aan. Als je aan een puzzel begint moet hij worden afgemaakt, want je kunt hem niet opslaan. Van sommigen heb ik begrepen dat het soms toch wel moeilijk is om een puzzel tot een goed einde te brengen.

Dat is de reden dat deze puzzels van ca 140 - 160 stukjes in 40 - 60 minuten gemaakt kunnen worden.

Opslaan van nog niet afgemaakte puzzels kan helaas niet, maar zolang de PC onder spanning blijft (via standby) kan later gewoon worden door gegaan.

De eenvoudige puzzels tot 60 stukjes (ongeveer een kwartier) zijn wat moeilijker gemaakt door de stukjes te draaien. Je klikt een keer met links op een stukje en het komt omhoog. Daarna klik je met rechts en draai het stukje. Klik hierna met links om het te plaatsen.

We gaan aan de hand van voorbeelden een puzzel oplossen

Probeer  zoveel mogelijk kantstukjes te vinden en aan elkaar te plakken. Selecteer wat er over is en breng dat naar de zijkant. Het raamwerkje zoals hierboven kun je ook heen en weer schuiven.

Probeer zoveel mogelijk op kleur te selecteren

Alles wat hier rood is, is nu te verschuiven

Mooi opgeruimd en nu maar klikken en verplaatsen

 

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 

      Home

mailto:info@armisoft.nl